fredag 19 april 2013

Currywurst Museum

Under dagens kulturpass valde vi att besöka ett museum, vi ville uppleva något lite annorlunda så vi valde att besöka Berlins Currywurst Museum som ligger på Schützenstrasse nära Checkpoint Charlie. Finns det något häftigare än ett korvmuseum? Tror bestämt inte det.

Vi var lite osäkra till en början eftersom priset var lite dyrare (8.50€ för studeranden) men vi valde att satsa på det endå, vilket vi gjorde rätt i. Museumet var en trevlig blanding mellan information och praktiska saker. Man fick bland annat gå in i en "korvkiosk" med massor med prylar och "mat". Vi fick även prova på att spela ett spel där man skulle skära, krydda och lägga ketchup på korvar, sedan fick man poäng beroende på hur snabb man var. Det var nästan inga andra på museumet samtidigt som oss vilket gladde oss och gav oss gått om tid att larva oss och ta sjuka bilder..

Det var dock inte bara "lek och skoij" under museibesöket utan vi lärde oss faktiskt också en hel del om currywurstens, korvens, snabbmatens och lite av tysklands historia. Vi fick bland annat läsa om och besöka Hertha Heuwers ( hjärnan bakom currywursten) vardagsrum. Vi fick även svaret på några frågor som stört oss hela livet som t.ex. varför Hotdog kallas Hotdog. Det var nämligen så att man i USA kallade människorna som bodde i Frankfurt, där delikatessen härstammar från, "Dachshund sausages"

Till sist läste vi lite om Tysklands historia och om hur inflationen i tyskland, under tiden före Hitler kom till makten, påverkade korvmarknaden och marknaden i allmänhet. Vi läste bland annat att cigaretter var den enda "stabila" valutan på svarta marknaden. Vi avslutade sedan besöket med att äta lite currywurst och det gillade vi!

Vi rekomenderar stället till alla som älskar korv och snabbmat det var dessutom det bästa stället att ta bilder på.

                                                                        Korvspel
                                                                     Kiosk-Anton
                                                                   Hertha Heuwers


                                                           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.