onsdag 17 april 2013

Kulturpass KaDeWe

Idag hade vi vårt första kulturpass i Berlin. Vi bestämde oss för att besöka ett av Europas största varuhus Kaufhaus des Westens. Byggnaden ligger på en central plats i Kurfürstendamm. Byggnaden består av flera våningar fyllda med kläder, kosmetik, accessoarer med mera. I varuhuset kan man hitta alla världens lyxmärken men även lite vanligare märken. Allt från Gucci till Ralph Lauren finns att köpas i varuhuset.

Byggnaden gav oss ett lyxigt och sofistikerat intryck. Inredningen var stilig med ljusa och öppna ytor. Material som glas och marmor fyllde insidan av byggnaden. Vi märkte att om man är ute efter billigare saker är detta inte rätt plats. Besökarna är till största del äldre och välbärgade människor. Personalen finns alltid tillgänglig om man behöver hjälp med något. Mellan den intensiva shoppingen kan man även slappna av vid varuhusets restauranger och caféer.

Själv tyckte vi väldigt mycket om vårat kulturpass och vi blev väldigt intresserade av deras utbud. Vi fick en lyxig känsla då vi gick genom varuhuset och vi blev väl omhändertagna av personalen. Dock mötte vi på kulturella skillander inne i varuhuset. Städpersonalen vid toaletten begärde ivrigt efter dricks och blev ilskna då vi inte förstod vad de var ute efter.

Vi rekommenderar KaDeWe för alla turister som besöker Berlin. "Shopping heaven!" ;)

Theresia, Emma E & Johanna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.