torsdag 18 april 2013

Hinterm Horizont

Tisdagskvällen spenderades på musikalen Hinterm Horizont vid Potsdamer Platz. Musikalen handlar om kärleken mellan en öst- och västtysk. Den västtyska rockstjärnan Udo Lindenberg, fick äntligen tillåtelse att uppträda i DDR. Efter konserten träffar han Jessy från östtyskland. Från första början blev de djupt förälskade i varandra. De kunde inte träffa varandra på grund av muren som skiljde dem åt, även STASI kontrollerade Udo noggrannt.

Musikalen hade sin premiär 13 januari 2011 och visas fortfarande idag flera gånger i veckan. Musikalens regissör är Ulrich Waller och låtarna är till största del skrivna av Udo själv.



Musikalen ägde rum i Theater am Potsdamer Platz, vilken var en väldigt mäktig byggnad, något helt annat än Wasa Teater. Salen var nästan fullsatt med förväntansfulla åskådare. Vi satt i mitten av salen men rätt så långt bak. De hade satsat på rekvisitan och de hade flera kulissbyten under musikalens gång. Rekvisitan var exempelvis en uppbyggd Berlinmur, Udos hatt och ett hotell.  Även korta filmsnuttar från tiden under det delade Tyskland visades upp på stora skärmar. I varje akt fick man höra fina låtar och ta del av en stor show. Skådespelarna underhöll oss med bra skådespel, sång och dans.

Vi tyckte att musikalen var mäktig och vi märkte att de hade satt ner mycket tid och övning på den. Tyvärr förstod vi bara handlingen i stora drag eftersom vi inte förstod så bra vad som sades under akterna. Vi förstod exempelvis inte vad publiken ibland skrattade åt. Om vi hade kunnat flytande tyska hade musikalen troligtvis varit ännu mer underhållande och intressant. Musikalens belysning var mäktig och vissa låtar gav oss gåshud. Skådespelarna visste vad de höll på med och de levde sig verkligen in i rollerna. Mot slutet klarnade handlingen lyckligtvis upp och man kunde njuta av det fina skådespelet. Vi var nöjda med vårt kvällsprogram och rekommenderar musikalen för de som besöker Berlin, bekanta dig dock med handlingen före så får du mera ut av musikalen.





Theresia, Johanna, Emma E och Rebecka S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.