söndag 21 april 2013

Neuköllln vs Kottbusser Tor

På kulturpass nummer 2 bestämde vi oss för att uppleva delar av Berlin var det förkommer många olika nationaliteter. Vi hade fått höra att Neukölln är en av dessa stadsdelar med mycket kriminalitet och fattiga invånare, men när vi steg av tunnelbanan blev vi förvånade över hur städat det såg ut. På huvudgatan fanns det helt vanliga klädbutiker och restauranger som t.ex. H&M, men det fanns även olika nationaliteters butiker och restauranger.

Men när vi vandrade längre bort från huvudgatan försämrades även husens och gatornas kvalitet. Trots sitt dåliga rykte tyckte vi personligen inte att Neukölln var obehagligt eller kriminellt, utan det såg i stora drag ut som vilken annan stadsdel som helst. Däremot besökte vi Kottbusser Tor ett par gånger under resan och där höll vi i väskan extra hårt. Där var det klotter på så gott som alla hus och gatorna var ner skräpade. Invånarna var en del fattiga tyskar eller utlänningar. 

Vi tyckte det var intressant att besöka olika stadsdelar och uppleva alla sidor av Berlin, inte bara de fina och lyxiga. Men trots fattigdom var människorna inte otrevliga utan hjälpsamma och snälla.
 










// Micaela, Julia, Jenny, Matilda & Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.